Heal methode

Bij de sessies spelen lichaam en emotie een grote rol. Elke sessie wordt begonnen met een bodyscan: de therapeut neemt de cliënt mee langs de onderdelen van zijn/haar lichaam om te voelen waar er (ont)spanning is. De cliënt staat daarbij met de ogen dicht en ademt rustig door. De mate van spanning wordt het “arousel level” genoemd en krijgt een cijfer van 1-10. De body scan kan aan het einde van de sessie herhaald worden, om het verschil te ervaren.

Als tweede stap wordt er kennis gemaakt met de paarden (er wordt bij voorkeur met meerdere paarden gewerkt, zodat de cliënt en het paard een keuze kunnen maken). Ook dit gaat op emotioneel niveau: de paarden worden niet aangeraakt, maar er wordt geprobeerd contact te leggen en zo te ervaren welk gevoel het paard aan de cliënt doorgeeft.

Daarna kunnen er diverse oefeningen gedaan worden, of ontstaat er spontaan contact vanuit de paarden, die reageren op de energie van de cliënt. Door het observeren van dit contact, kan de therapeut meer leren over de cliënt.

Please publish modules in offcanvas position.